اخبار حمل و نقل هوشمند

اخبار در حوزه ی حمل و نقل هوشمند

ویراتک شریف

اخبار حمل و نقل هوشمند

اخبار در حوزه ی حمل و نقل هوشمند

۵ مطلب در آذر ۱۳۹۳ ثبت شده است

پنجمین نمایشگاه خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک در مشهد برگزار می‌شود
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۴۳


  



 تین نیز | پنجمین نمایشگاه خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک با حضور بیش از ۳۰۰ شهرداری از شهرداری های مختلف کشور در مشهد برگزار می‌شود.

 
 پنجمین نمایشگاه خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک با حضور بیش از ۳۰۰ شهرداری از شهرهای مختلف کشور با هدف رشد و ارتقای علمی و فنی شهرداری‌ها در مشهد برگزار می شود.

 
در این نمایشگاه که با حضور تولیدکنندگان و ارائه‌دهندگان خدمات فنی و مهندسی در حوزه خدمات شهری و حمل و نقل عمومی برگزار خواهد شد، محصولاتی از قبیل ادوات و ماشین‌آلات سازمانی، ادوات و تجهیزات خدمات شهری، مبلمان شهری، تجهیزات پارکی و خدمات مرتبط با آتش‌نشانی و خدمات ایمنی در معرض نمایش گذاشته خواهند شد.

 
همچنین در بخش های دیگر این نمایشگاه خدماتی همچون مربوط به بازیافت مواد، خدمات مرتبط با محیط زیست شهری، خدمات مرتبط با انتقال و نگهداری درختان، درختچه‌های زینتی شهر، خودروهای حمل و نقل عمومی و سامانه‌ها و علائم کنترل و مدیریت ترافیک و غیره به منظور انتقال تجربیات در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

 
گفتنی است، این نمایشگاه با همکاری استانداری خراسان رضوی، شهرداری مشهد و سازمان همیاری‌ شهرداری‌های استان خراسان رضوی از تاریخ ۱۰ الی ۱۳ آذر ماه در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار می‌شود.

لینک مطلب

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ آذر ۹۳ ، ۱۰:۰۲
itsnews itsnews
شناخت مفهوم ترافیک
یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۰۶


  



تین نیوز |  ترافیک یک واژه شناخته شده بین‌المللی است و در قوانین به مجموعه عبور و مرور وسائط نقلیه و اشخاص و حیوانات در راهها اطلاق می‌می شود.

ترافیک از سه عامل تشکیل می‌شود این عوامل عبارتند از: انسان، راه، وسیله نقلیه.چنانچه هر یک از عوامل سه گانه نباشد اصولا مساله ای بنام ترافیک وجود نخواهد داشت. بررسیها نشان داده است که بهترین راه کنترل ترافیک و به مفهوم دیگر به حداقل رسانیدن ضرر و زیان ناشی از آن، استفاده از سه گروه عواملی است که شاید بتوان آنها را به صورت سه نوع راه جهت بهبود ترافیک بیمار در این جامعه تجویز نمود که این عوامل عبارتند از:
1- مهندسی ترافیک
2- اجرای مقررات
3- آموزش در مهندسی ترافیک

راهها و تقاطع ها به منظور سهولت عبور و مرور یا مرمت احداث می‌گردند.


علت ایجاد ترافیک

ترافیک هم مانند عوارض یک معادله تک مجهولی نیست که با برخوردی یک بعدی بتوان آن را حل کرد. در یک دسته بندی کلی علل ایجاد ترافیک تهران را در5 بند می‌توان مورد بررسی قرار داد. 1- ارزان بودن بنزین 2- کمبود شبکه های بزرگراهی درون شهری 3- کمبود شبکه حمل و نقل ریلی (مترو) 4- هوشمند نبودن ترافیک 5- عدم وجود تسهیلات در نقاط گوناگون شهر.


در مورد موضوع اول می‌توان اینگونه توضیح داد که ارزان بودن بنزین موجب می‌شود تا صاحبان خودروهای شهری تشویق شوند تا برای تردد در شهر از خودروهای تحت تملک خود استفاده کنند در حالی که آنان برای هرموردی مجبور نیستند اتومبیل هایشان را از پارکینگ منازل خود به سطح خیابان های شهر هدایت کنند. یا از سوی دیگر کمبود بزرگراهها نیز مشکل ساز می‌شود.به موجب طرحی که برای تهران تهیه شده این شهر باید 600 کیلومتر بزرگراه داشته باشد این در حالی است که تهران تنها 300 کیلومتر بزرگراه دارد. کمبود این شبکه های بزرگراهی نیز به تشدید مشکل ترافیک تهران کمک می‌کند.

بحث شبکه حمل و نقل ریلی نیز در به وجود آمدن ترافیک اهمیت فوق العاده ای دارد.در حال حاضر تنها دو خط مترو در تهران مورد بهره برداری قرار گرفته است درحالی که در شهری مانند مادرید که نصف جمعیت تهران را دارد 17 خط مترو وجود دارد که تمام شهر را پوشش می‌دهد. در مورد شبکه حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس نیز نقص هایی وجود دارد که به شدت گرفتن بحران ترافیک کمک می‌کند. این نکته را نیز نباید از یاد برد که لجام گسیختگی ترافیک و عدم هدایت صحیح آن در تشدید این معضل کنونی کلان شهرهای کشور و به خصوص تهران بسیار موثر است. هوشمند بودن به این مفهوم است که به کمک اطلاعات ترافیکی رانندگان خودروهای شخصی را مطلع کرد که از کدام معابر برای تردد استفاده کنند.

هوشمند کردن چراغ های راهنمایی نیز در بحث هوشمند کردن ترافیک باید مورد توجه خاص قرار گیرد. دادن موج سبز که در دنیا نیز مرسوم است به خوبی این شرایط را به وجود می‌آورد که حرکت اتومبیل ها در بین چهارراهها منطقی شود زیرا هنگامی که یک خودرو از یک چراغ سبز عبور می‌کند در مواجه با چهار راه بعدی باچراغ قرمز روبرو می‌شود. به این شکل در وقت او صرفه جویی می‌شود.

نابسامانی در توزیع امکانات در نقاط گوناگون شهر هم علت دیگر ایجاد ترافیک به شمار می‌آید. در کشورهای توسعه یافته تمام نیازهای شهروندان در نقاط گوناگون شهر ایجاد شده است. این امکانات شامل فروشگاهها، مراکز اداری، مراکز درمانی و مراکز آموزشی می‌شود. به این طریق در دسترس بودن امکانات اولیه مورد نیاز شهروندان میزان سفرهای درون شهری آنان را کاهش می‌دهد و به تبع آن از بار ترافیکی شهر کم می‌کند. برای نمونه در شهر تهران تعداد مدارس به شکل صحیحی تقسیم نشده است.

در تهران 30 درصد سفرهای درون شهری به موضوع آموزش مربوط می‌شود. برای حل مشکل ترافیک تهران نیز باید این 5 عامل حل شود.متولی حل این موضوعات نیز شهرداری است. اما نظام اداری کشور اجازه نمی‌دهد که شهرداری به عنوان نهاد مسئول درپی حل این بحران برآید.به دلیل آنکه شهرداری اختیارات کامل را ندارد، قدرت مانور کمی هم پیدا می‌کند. ولی در شهرهای پیشرفته دنیا قدرت تصمیم گیری زیادی به شهرداری ها واگذار شده این در حالی است که در ایران حتی شهرداری منابع درآمدی کافی نیز ندارد.اما تفکر مرکز گرایی یا سانترالیسم موجب در ایران که میان گردانندگان نظام به وجود آمده موجب شده تا این اختیارات به شهرداری واگذار نشود.

لینک مطلب
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ آذر ۹۳ ، ۰۹:۴۷
itsnews itsnews
باید به‌سمت هوشمندسازی جاده‌ها حرکت کرد
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۵۲

 



تین نیوز | وزیر راه و شهرسازی گفت: لایحه تأسیس شورای ایمنی حمل و نقل توسط هیأت وزیران به مجلس تقدیم شد که منتظر تصویب مجلس هستیم.

عباس آخوندی امروز در پنجاه و چهارمین جلسه کمیسیون ایمنی راه‌ها اظهار داشت: حفاظت از جان و مال مردم و سفر ایمن هدف ما است اما بالاتر از آن تغییر رفتار و مدل‌ها است تا منجر به افزایش ایمنی سیر شود.

 
، آخوندی اظهار داشت: در این موضوع اراده جامعه بسیار مهمتر از اراده دستگاه‌های اداری است.

 
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: اصل دسترسی به اطلاعات باید حفظ شود و این موضوع هم یک پاشنه آشیل دارد که آن خطر استفاده ابزاری است که باید رفع شود.

 
آخوندی اظهارداشت: لازم است دسترسی آزاد به اطلاعات افزایش یابد و قطعاً این انتشار عمومی اطلاعات منجر به افزایش ایمنی سیر می‌شود.

 
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه باید به حقوق شهروندی متعهد بود، گفت: این کار منجر به اصلاح رفتار می‌شود.

 
آخوندی یادآور شد: هر شخص در افزایش ایمنی سیر مسئولیت دارد و همه جامعه باید احساس مسئولیت کنند تا هم‌افزایی و هماهنگی در کاهش سوانح رانندگی موفق شود.

 
وی یادآور شد: یکپارچگی اطلاعات درون شهری و برون شهری امری الزامی و منطقی است.

 
آخوندی افزود: حرکت و جابجایی از مبداء تا مقصد باید از نظر ایمنی، آسایش و زمان مدنظر قرار گیرد و این مورد مشمول جابجایی کالا نیز است.

 
آخوندی اظهارداشت: باید فضای همدلی و هماهنگی بین ارگانهای دست‌اندرکار جاده‌ای ایجاد شود و راهداری و پلیس راه این تعامل خود را حفظ کند.

 
وی گفت: دوربین‌های جاده‌ای نه متعلق به سازمان راهداری است و نه متعلق به پلیس راه است بلکه اموال همه ملت ایران است و باید برای استفاده ارگانهای دست‌اندرکار ایمنی به کار گرفته شود.

 
وی بیان کرد: جامعه می‌تواند ایمنی حمل و نقل را ایجاد کند و دولت به تنهایی نمی‌تواند ایمنی سیر را تامین کند.

 
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: باید به سمت هوشمندسازی جاده‌ها حرکت کرد.

 
وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه جامع اطلاعات حوادث و سوانح حمل و نقل کشور، گفت: باید دسترسی آزاد همه شهروندان و محققان به این سامانه محقق شود.

 
آخوندی بیان کرد: هرچه جلوتر می‌رویم افزایش کارایی ایمنی سخت‌تر می‌شود و نیازمند تغییر مدل هستیم تا از مدل اداری به مدل اجتماعی برسیم.

 
وی یادآور شد: لایحه تأسیس شورای ایمنی حمل و نقل به تارگی توسط هیأت وزیران به مجلس تقدیم شده است که منتظر تصویب آن هستیم.


لینک مطلب
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۶ آذر ۹۳ ، ۰۹:۳۷
itsnews itsnews
آغاز فعالیت رسمی نخستین مرکز کنترل ترافیک در کرج
آغاز فعالیت رسمی نخستین مرکز کنترل ترافیک در کرج
شنبه ۱ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۸
Share/Save/Bookmark
ارسال این مطلب به دوستان دریافت فایل مطلب نسخه قابل چاپ
تین نیوز | معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری کرج از فعالیت رسمی نخستین مرکز کنترل ترافیک این شهرستان از امروز خبر داد.

 
احمد افضلی اظهار داشت: یکی از مهمترین دغدغه‌های مدیریت شهری در کلانشهرها و شهرستان‌های پرجمعیت کشور، موضوع مقابله با ترافیک  و اجرای راهکارهایی با هدف کاهش بار ترافیکی است.

 
وی تصریح کرد: در مرکز استان البرز نیز به دلیل افزایش مهاجرت‌ها طی سال‌های گذشته و افزایش جمعیت تا مرز 2 میلیون نفر، معضل ترافیک وجود داشته و هزینه‌های هنگفتی را به مردم و شهرستان و حتی استان البرز تحمیل می‌کند.

 
این مسئول افزود: در همین راستا بخش مهمی از توان مدیریت شهری در کرج برای کنترل ترافیک و روان سازی ترافیکی صرف شده و طرح‌های ویژه و مهمی نیز در این زمینه تدوین و اجرا شده است.

 
افضلی گفت: نوسازی و بهسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، افزایش خدمات رسانی به مردم در حوزه حمل و نقل از جمله این راهکارها است، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب باید زیرساخت‌های لازم در 2 بخش نرم‌افزاری و سخت‌افزاری فراهم شود.

 
وی با اشاره به طرح احداث مرکز کنترل ترافیک در شهرستان کرج گفت: یکی از طرح‌های شهرداری برای رسیدن به این هدف، احداث و راه‌اندازی مرکز کنترل ترافیک بوده که از سال 92 فعالیت اجرایی آن آغاز شده است.

 
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری کرج اظهار داشت: عملیات اجرایی طرح فوق پیشرفت فیزیکی بسیار خوبی داشته و هم اکنون کار در حوزه نصب دوربین‌ها و نصب و راه‌اندازی نرم‌افزارهای مرکز به پایان رسیده و فعالیت آزمایشی نیز با چند دوربین کنترل ترافیک آغاز شده است.

 
وی در پایان بیان داشت: راه‌‌اندازی کامل نخستین مرکز کنترل ترافیک در کرج موجب ارائه خدمات بسیاری به شهروندان از جمله مدیریت صحیح و علمی ترافیک، روانسازی ترافیک در معابر پر رفت و آمد با استفاده از سیستم‌های پیشرفته، نظارت بر خدمات رسانی ناوگان حمل و نقل عمومی و بالاخره تسریع در حضور نیروهای امدادی، پلیس و اورژانس در محل حادثه در زمان‌های بحرانی می‌شود.

لینک مطلب
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ آذر ۹۳ ، ۰۹:۲۹
itsnews itsnews
◄ هوشمندسازی تاکسی های شهر تهران و راه اندازی رادیو تاکسی
سرپرست اتحادیه تاکسیرانی های کشور اعلام کرد:
◄ هوشمندسازی تاکسی های شهر تهران و راه اندازی رادیو تاکسی
یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۱




تین نیوز | سرپرست اتحادیه تاکسیرانی های شهری کشور از هوشمندسازی تاکسی های شهر تهران و راه اندازی رادیو تاکسی خبر داد.

به گزارش خبرنگار تین نیوز، کوروش عابدینی در یک نشست خبری که با حضور مسئولان و اصحاب رسانه در محل شورای عالی استان ها برگزار شد، با بیان اینکه اتحادیه تاکسیرانی کشور یک مجموعه کلان و خدمتگزار به عزیزان است، گفت: حجم زیادی از تاکسیرانان کشور را تحت پوشش داریم که اگر قرار باشد به سمت خدمت رسانی حرکت کنیم، باید حرکتی رو به جلو داشته باشیم.

وی در ادامه گفت: در ابتدای لازم دیده شد در حضور اصحاب رسانه مسائل و مشکلات موجود را مطرح کرده تا فضایی ایجاد شود که برنامه های اتحادیه به سمع و نظر علاقه مندان برسد.

سرپرست اتحادیه تاکسیرانی های کشور افزود: در شرایط فعلی دو بحث کاهش آلاینده ها و مدیریت سوخت در کشور در دستور کار دولت، سازمان ها و زیرمجموعه های این اتحادیه قرار دارد و نکته حائز اهمیت آنکه حجم زیاد ادارات دولتی در این مهم باید با هم همسو قدم بردارند.

وی با بیان اینکه متاسفانه اتحادیه در آغاز راه با مشکلات بسیار زیادی روبرو شد که روند نوسازی تاکسی ها را با کندی خاصی همراه کرد، گفت: مسئله دیگری که در این ارتباط با آن روبرو هستیم آنکه سازمان ها سلیقه محور عمل کرده و نیازهای جامعه مد نظر آنها قرار نگرفته که از این رهگذر هم مردم و هم بخش خدمات با مشکلات عدیده ای روبرو شده اند.

وی در بحث هوشمندسازی تاکسی ها گفت: شش شرکت شناسایی شده اند که در حال تدوین نظام نامه هوشمندسازی تاکسی های شهر تهران هستند که با دریافت نظام نامه آنها این کار در تهران عملیاتی خواهد شد.

عابدینی در ادامه از راه انداری رادیو تاکسی سخن به میان آورد و گفت: طرح پایلوت این کار در تهران به صورت پنج دقیقه در ابتدای صبح شروع به کار کرده و تلاش بر آن است تا از این طریق انتقادات و پیشنهادهای شهروندان و اخبار اتحادیه به صورت آنلاین به گوش مخاطبان برسد.

لینک مطلب

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ آذر ۹۳ ، ۰۹:۱۹
itsnews itsnews